Lige nu arbejder vi på version 23 af tegningerne af huset. Så der har været meget proces og mange iterationer for, at skabe rammerne om liv, der vil leves og som vi vil leve. Nedenfor ser du version 4, hvor køkkenet er placeret tæt ved bryggers, men voksenafdeling i den skrå længe til højre fungerer ikke godt – så om igen. Ligeledes optager køkkenafdelingen med kogeø lidt rigelig plads. Det er alt sammen Thorseng skitser vi modificerer videre på og måler op på i forhold til vores ønsker og behov.
Det gennemgående tema har ikke desto mindre været køkken-alrum midt i huset og voksenafdeling i den ene længe til højre og hobby-børneafdeling i længen til venstre på tegningerne. Særdeles mange variationer af rumindretningen er blevet afprøvet.
Er du særlig interesseret, så henvend dig og vi deler gerne eller blot download nogle af skitserne under artiklen "Et hus jungleres rundt på grunden".
Summa-sumarum vi springer lige til version 21, som er særdeles meget lig den version vi brugte til ansøgning om byggetilladelse og fik den "i hus".
Her nedenfor ser du, at vi ikke har entre, men går direkte ind i køkken-alrum. Køkkenet er placeret, så vi har udsigt over markerne. På sigt vil vi bygge et drivhus på det skrå hjørne mellem køkken og alrum, og da vil entreen også blive placeret som en del af drivhuset. Vist på et par af de skitser du også kan downloade.
Samtidig har vi fået løst ønsket om et walk-in til tøj – og nej det kunne ikke løses, så vi slog tre rum sammen til et sove-badeværelse, hvilket vi er ret glade for. Det giver optimal udnyttelse af kvartratmeterne, giver luft, og vi har fået et ganske stort og interessant køkken-alrum med plads til en TV-afdeling med god lyd og plads skærmet for indsyn udefra. Samtidigt har vi fået lys igennem alrumsdelen mellem gårdhave og atriumgård. Så alt i alt 3 haverum også.
Endelig har vi en god garage med kartoffelkælder med plads til æbler, kartofler, georgineknolde og vin, og hvor der også kan køres en bil ind over. En rigtig hobby-garage.
Gangarealet ved toilet og værelser bruges som et lille biblioteksområde, hvor man også kan sidde i vinduet og læse tæt forbundet til egetræet. I hjørnet ved indgangen til sove-badeværelse har Mia en krog til at øve harpespillet.
Facaden og udhæng var også et kapitel for sig. Selv havde vi tegnet udhæng med inspiration fra nedenstående tegninger, men var også klar over at det ikke fungerede optimalt med høj tagside ind til egetræet.
Nedenfor kan du downloade skitser udarbejdet at Thorseng, som forslag til hvordan udhænget også kunne designes – det blev døbt Margrethe-Mary taget, fordi der er bred skygge (hat) på huset. Hvilket fremmer mere stabil temperatur i huset, da solen holdes fra vinduerne, når den står højt = mindre opvarmning og sparet køling, og om vinteren kan solen skinne ind og varme huset. En god bæredygting løsning.
Facaderne er forsøgt illustreret i nedenstående tegning. Huset er beklædt med cedertræsbrædder og den samme træsort er brugt til sternbrædder og til udhængsbeklædning. Det vil så langsom blive sølvgråt eller forblive gulbrunt alt efter hvor meget sol, der skinner på beklædningen.
Vi eksperimenterer også med grønne eller røde vinduer og dører eller en kombi af de to – inspireret af England og Frankrig, og deres måde at male døre og vinduer
Er du interesseret i sidste version af tegningerne så download dem nedenfor.