Huset grund – soklen, terrændæk og gulv

Konstruktionen af soklen har været udfordrende, da der flere steder er mellem 0,8 og 1,2 meter ned til fast grund, og samtidig ønsker vi, at beskytte egetræets rødder. Med god hjælp fra COREWOOD (vores ingeniør) er løsningen blevet et L-fundament som vist på nedenstående illustration, yderligere støttet af 3 meter lange punktfundamenter (skruer ned i jorden) med ca. 3 meters mellemrum ind mod egetræet og på steder med ekstra belastning, især i hjørner med grater og ved enden af vinduespartier. Desuden armeres soklen ekstra ind i terrændækket mod egetræet, så der opnås mest mulig trykspredning, hvilket betyder, at vi kan grave mindre ud og dermed give mere plads til egetræsrødderne.

NB: Billederne brugt nedenfor er illustrationer fra leverandører af materialer og fungerer som inspiration. Vi vil opdatere med billeder fra selve byggeriet, efterhånden som det skrider fremad.

Nedenfor har du mulighed for at downloade tegninger af soklen.

Gulvet er forbundet med soklen og konstrueret med fiberarmeret beton – mere miljørigtigt end jernarmering. Ovenpå lægger 30 mm Jackopor EPS250 med spor til varmefordelingsplader og PEX gulvvarmerør som illustreret på tegningen nedenfor. Derefter et flydende gulv med 12 mm OSB-plader, og øverst limes endetræs-egefliser på 60x90 mm. Dette giver os et smukt og yderst responsivt gulv, som gør det muligt at anvende natsænkning og hurtig regulering af husets varme.

Snit gulv-vægge-loft

På illustrationen ovenfor ses soklen med et såkaldt L-fundament.
Vi er fortsat i overvejelser omkring, at isolere gulv og loft lidt mere for, at opnå fuld lavenergistatus på huset.

I terrændæk mellem isolering og betonen udlægges radonspærre. Fugtspærre placeres mellem betondæk og Jackpor-pladerne. Derved sikrer vi en optimal beskyttelse af trægulvet.

Nedenfor kan du downloade de foreløbige konstruktionstegninger af sokkel og terrændæk.