Valget faldt på en diffusionsåben løsning for væggenes vedkommende. Det betyder at vi bruger en træplade – enten OSB, krydsfiner eller living board som luftstop, der har funktion som dampbremse frem for, at bruge en dampspærefolie. Samtidigt vil dampbremsepladen udgøre skivefunktionen, og dermed virke stabiliserende i husets konstruktion. Vi ønsker at isolere med træ- eller papirgranulat i den tykke del af ydermuren, og biobaserede bats af enten træfiber, hør, hamp eller ålegræs i installationslaget, se Bolius. Yderst foretrækker vi som vindspærre en 40 mm træfiberplade. For at ventilerer fugten, der kommer gennem dampbræmsevæggen udføres krydsforskalling mellem vindspærrepladerne og klimaskærmen (beklædningsbrædder). Som beklædning vælger vi thuja, også kaldet cedertræ. Det giver en vedligeholdelsesfri beklædning, der gråner smukt af lyset – ja tak ti ingen maling!
Nedenfor ses detailtegning af væg og loft, overgang for den høje side af taget ind mod egetræet. Der vil fortsat kunne ske tilpasninger af tegningerne, efterhånden som vi bliver fuldt afklaret med den endelig konstruktion og sammensætning af materialer. Eksempelvis er det fortsat ikke helt afklaret, om ventilationsrørne skal placeres i gulv eller i installationsvæggene.
Installationsrummet sikrer mindst mulig hul på det lufttætte lag, så vi med størst sandsynlighed kan bestå blowerdoor testen (https://www.bolius.dk/trykproevning-af-huse-19673).
Nedenfor kan du downloade tegninger af vægkonstruktioner